Sushi kotona

23.11.2015

Tässä "Simeonin" viime aikojen kuulumiset. Sushi: suski, susanna, sutila, timo, simo, simeon, sikuri, sakari, sakke, jokke, jokeri, myyry, jouko myyrylä...

Sushi on n. 6-vuotias leikattu uros. Nyt alkaa Sushin toinen talvi suomessa. Sushi on asunut meillä kohta 1,5 vuotta. Sushista tiedettiin sen pelänneen paljon mm.kaulapantaa ja käsittelyä tarhalla ollessaan. Kuitenkin jo siellä päässä erityiskohteluun päästessään Sushista kuoriutui reipas ja seurallinen. Meille saapuessaan olimme varautuneet juuri näihin käsittelyongelmiin ja tietysti peruspessimisteinä kaikkiin muihinkin mahdollisiin ongelmiin.

Lentokentällä olimme Sushia vastassa hanskat kädessä, mutta kopasta tulikin reipas koira joka pussaili meidät kaikki läpi ja söi annetut nakinpalat mukisematta.

Autossa se matkusti rauhallisesti kotiin ja siellä meitä odottikin suurin missio, totuttaa meidän kärttyisät corgi-mummelit tähän uuteen tulokkaaseen. Tutustuttamisessa on ollut mielestäni tärkeintä vain antaa aikaa ja tilaa kaikille tottua omaan tahtiinsa. Tietysti myös erilaiset turvallisuusjärjestelyt on tulleet kyseeseen. Kun koirien keskinäinen luottamus on ajan mittaan kasvanut,jopa resurssi-aggressiivisuudet on jääneet pois. Sushi on ollut alusta alkaen hyvin diplomaattinen muiden koirien kanssa. Joko se on välinpitämätön tai varovaisen ystävällinen.

Sushin kanssa on harjoiteltu käsittelyä ja hoitotoimenpiteitä kuten pennun kanssa alusta alkaen, mutta mitään suuria ongelmia niissä ei ole ollut. Vieraiden tekemä käsittely tosin on ollut hankalampaa.Opetin Sushin heti käyttämään kuonokoppaa. Viimeksi tyttöjen hierontojen jälkeen harjoittelimme myös sen tyyppistä käsittelyä lyhyelti, eikä Sushi ollut yhtään jännittynyt edes koskemisesta. Sushi oppii todella nopeasti kaiken. Se on etevä älypelien pelaaja ja helppo koulutettava.

Ulkona se oli aluksi aivan sekaisin kaikesta. Peloissaan joistakin asioista, mutta enemmänkin kiihtynyt ja erityisesti riistasta. Ensimmäiseen viikkoon se ei syönyt mitään ulkona (ja sisälläkin vähän huonosti), joten käytiin sen kanssa vain istuskelemassa yhdessä paikassa nurmikolla ja harjoiteltiin namien syömistä sekä luoksetuloa (lelu/leikkipalkalla). Tällä hetkellä meillä menee city-kävelyt jo erittäin mallikkaasti ja kotipuolessakin "sekoamisia" tulee enää harvakseltaan.

Sisäsiisteys on ollut kateissa välillä kun se on ollut ulkona niin kiihtynyt, ettei ole oikein malttanut tehdä tarpeitaan. Tällä hetkellä hän on sisäsiisti ja ulkoilee samaan aikaan tyttöjen kanssa.

Kaikin puolin Sushi on hurjan hauska koira, jonka hölmöilyille saa nauraa joka päivä. Se on tosi kekseliäs,leikkisä, leikkii leluillaan ja meidän kanssa. Tyttöjen kanssa se ei vieläkään oikein vapaudu leikkimään eikä myöskään vieraampien koirien kanssa. Yritän nyt alkaa tutustuttaa sitä vielä enemmän muihinkin koiriin, sillä olisi kivaa jos sillä olisi joku leikkikaveri. Halukkaat lenkki/leikkikaverit voivat ilmoittautua!

Tällä hetkellä kaikki tuntuu olevan balanssissa ja meillä asustavan 3 tyytyväistä koiraa!

-Liisa19.10.2016

Sushi on ollut kotona vähän yli 2 vuotta.

Sushi viettää leppoisaa maalaiselämää pelloilla ja metsissä samoillen, järven rannalla kahlaillen ja omalla pihalla tuulia haistellen. Parasta on kun voi syödä marjoja suoraan puskista tai nukkua isäntäväen sängyssä.

Ensimmäinen vuosi meni kotielämää opetellessa, mutta sen jälkeen Sushi on ollut priimuksena arkitaitokurssilla ja häiriötreenikurssilla. Myös yksi hihnakäytöskurssi on käyty verkkokurssina.

Arki Sushin kanssa on helppoa, se suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Sushin perheenjäsen Emma-corgi matkasi sateenkaarisillalle ja Sushin kotikaveriksi jäi vain Kerttu-corgimummeli. Perheenlisäystä on kuitenkin tiedossa.

Sushi on aloittanut Nose Work-harrastuksen ja auttelee myös koirakouluttaja-omistajansa töissä mm.ohituskoirana.

Sushilla oli kesällä 7-vuotissynttärit. Se on ollut toistaiseksi terve ja hyvinvoiva koiraherra.

-Liisa